maandag 9 januari 2012

Zot van zus

Lukas is drie weken niet in de opvang geweest, maar volgens An en Anoushka Nouka maakt dat voor hem geen verschil. Hij speelt vertrouwd met de auto's en ander speelgoed en andere kinderen als nooit tevoren. Al vroeg hij wel naar Mona!! toen we de deur doorgingen. Nog een kleine maand en dan komt zijn hartsvriendin van de baby's boven naar de peuters beneden.

Verder ging alles vlot. Zeker als de auto's al van 's morgens in de aanbieding zijn, springt hij gewoon uit mijn handen en heeft hij zelfs geen tijd meer voor een deftig afscheid. En als hij ergens een duw krijgt, draait hij zich even om, duwt eens goed terug en doet dan weer rustig verder zijn eigen ding. Niets gebeurd, even doen van zelfverdediging en het is gepasseerd. Wat een verschil met Jana die zo bezorgd en gevoelig was (is)...

Jana! Als ze er in de kinderopvang over spreken, gaat zijn naar het schijnt gezichtje helemaal glunderen. Zo zot is hij van zijn zus. En omgekeerd. Zo goed zorgt zij voor hem, speelt ze met hem, neemt ze hem bij de hand,   praat ze met hem en legt hem vanalles uit. "Zus zal bij jou komen. Zus is hier. Zus zal je pakken. Geef zus een handje." Zus noemt ze zichzelf. Voor Lukas, alleen voor hem.